Annons

Trummisen i Spinal Tap död

Ric Parnell, som spelade trummisen Mick Shrimpton i det fiktiva bandet Spinal Tap, har dött, skriver .
Musik • Publicerad 3 maj 2022

Harry Shearer, som även han spelade med i kultbandet, gav beskedet på sociala medier. Där skriver han om den forne kollegan: "Ingen rockade någonsin hårdare".

Den satiriska filmen "The Spinal Tap" kom 1984 och handlade om ett rockband på dekis, som beger sig ut på en comeback-turné runt om i USA, då allt går fel. Liksom de andra i bandet var Ric Parnell både en riktig musiker och skådespelare.

Annons

Efter filmsuccén turnerade medlemmarna i Spinal Tap med bandet på riktigt och de har också återförenats flera gånger för nya spelningar.

Parnell föddes i London och spelade i band som Atomic Rooster och Horse på 1970-talet. På senare år var han värd för en radioshow i USA som kallades "Spontaneous Combustion". Ric Parnell blev 70 år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons