Annons

Trots kritik: Ingen avbokning av rysk artist

Musik • Publicerad 10 augusti 2022
Kalush Orchestra vill att festivaler avbokar ryska akter, men det kommer inte Sea Dance Festival i Montenegro att göra. Arkivbild.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Ryska Nina Kraviz avbokas inte från festivalen Sea Dance i Montenegro. Trots att ukrainska Eurovision-vinnarna Kalush Orchestra under sin pågående världsturné har krävt att festivaler avbokar ryska artister från ställena de ska spela på, rapporterar SVT Morgonstudion

"Vi fördömer kriget, men kommer aldrig att avboka någon på grund av nationalitet, ras eller religion", har festivalen uttalat sig, enligt SVT.

Annons

Om Kalush Orchestra ändå spelar på festivalen Sea Dance om två veckor, återstår att se.

Nina Kraviz är en rysk diskjockey. Hon har tidigare i år avbokats från tre festivaler i världen, varav två i Europa, enligt Time. Kraviz har inte tydligt uttalat att hon är emot Rysslands invasion av Ukraina, men hon har lagt upp inlägg på sociala medier med budskap om fred.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons