Annons

Tre Bodilpriser till "En runda till"

Film • Publicerad 9 maj 2021
Mads Mikkelsen i "En runda till". Pressbild.
Mads Mikkelsen i "En runda till". Pressbild.Foto: Samuel Goldwyn Films/AP/TT

"En runda till" tog hem tre priser på Bodilgalan i Köpenhamn under lördagskvällen – däribland det finaste för bästa film. Mads Mikkelsen blev bästa manliga skådespelare och Thomas Vinterberg fick pris för manuset som han skrivit tillsammans med Tobias Lindholm, skriver Politiken.

Det är tredje gången i karriären som en film av Thomas Vinterberg belönas med Bodilpriset för bästa film. Tidigare har även hans filmer "Festen" och "Jakten" belönats med samma pris. På Oscarsgalan tidigare i år utsågs promillestinna "En runda till" dessutom till bästa internationella film.

Annons

Till bästa kvinnliga skådespelare utsågs 13-åriga Kaya Toft Loholt, som därmed slog rekord som den yngsta pristagaren någonsin. Hon fick priset för sin insats i filmen "En helt almindelig familie" och slog bland annat veteranen Trine Dyrholm i kategorin.

Bodilpriserna delas ut av det danska filmkritikerförbundet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons