Annons

Tomas Ledin återvänder till slottsruinen i sommar

I somras spelade Tomas Ledin både i slottsruinen på Öland och på Latitud 57 i Oskarshamn.
Och även nästa år blir det sommarturné för den folkkära artisten. I juli kommer han till ruinen igen.
Musik • Publicerad 30 november 2023
Tomas Ledin spelade i Slottsruinen förra sommaren. Nästa år gör han om det.
Tomas Ledin spelade i Slottsruinen förra sommaren. Nästa år gör han om det.Foto: SUVAD MRKONJIC

Under hösten har Tomas Ledin, tillsammans med dirigenten Peter Nordahl, varit ute på turnén ”Symphonia”. Då har han framfört symfoniska tolkningar av sin digra sångskatt tillsammans med totalt 500 symfonimusiker från olika delar av Sverige och Finland. Allt från althorn, fagotter till många stråkar

Men i sommar plockar han fram rockgitarren igen och turnerar med sitt band Vapendragarna.

Annons

– Framgången med ”Symphonia” öppnade ett nytt musikaliskt landskap för mig. Men i sommar vill jag tillbaka till mina rötter. Jag ser verkligen fram emot de där ljuvliga kvällarna och älskar mötet med publiken. Det ska bli något speciellt med en hel månads lovsång till det goda i våra liv. Alla hits är med. Dessutom kan jag lova ett och annat nyskrivet från vårt kommande album, säger Tomas Ledin.

Sommarturnén börjar den 16 juni i norska Langesund och den 27 juli spelar Ledin och hans Vapendragarna i Slottsruinen på Öland.

Biljetterna släpps den 4 december.

Kim Ustamujic JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons