Annons

Tilde de Paula Ebys drömgäst: Jungfru Maria

Live-nerv och aktualiteter – Tilde de Paula Ebys nya pratshow bjuder på direktsända intervjuer med artister, författare och politiker.
I det första avsnittet gästar bland andra vänsterledaren Nooshi Dadgostar.
Tv • Publicerad 7 juli 2021
På fredag drar Tilde de Paula Ebys nya pratprogram "Tilde" igång.
På fredag drar Tilde de Paula Ebys nya pratprogram "Tilde" igång.Foto: Ali Lorestani/TT
Tilde de Paula Eby får besök av Darin, Mark Levengood och Nooshi Dadgostar i det första avsnittet av "Tilde".
Tilde de Paula Eby får besök av Darin, Mark Levengood och Nooshi Dadgostar i det första avsnittet av "Tilde".Foto: Ali Lorestani/TT

Flera gånger tidigare har Tilde de Paula Eby fått frågan om att göra en pratshow under eget namn. Flera gånger har hon också tackat nej – men nu kändes det rätt. På fredag har "Tilde" premiär på TV4 från Junibackens terrass, med utsikt över Stockholm.

– Jag kände väl att det blir väldigt mycket fokus på mig när man gör ett program under eget namn och jag var inte bekväm med det. Men nu kände jag att "det är ju bara att programmet måste heta någonting", det kommer ändå att vara fokus på gästerna, berättar Tilde de Paula Eby.

Kan ändra gästlistan

Annons

Under fredagens premiärprogram gästar artisten Darin, bokaktuelle Mark Levengood och vänsterledaren Nooshi Dadgostar.

– Man kan verkligen säga att hon är svensk politiks huvudperson just nu. Så ser det ut just nu, men vi försöker hela tiden förhålla oss till det som är aktuellt. Skulle det vara något vi känner att vi måste adressera i programmet så ändrar vi, säger Tilde de Paula Eby.

Och just eftersom programmet sänds live, med fokus på det som händer just nu, är gästlistan under sommarsäsongen inte helt klar än. Men Tilde de Paula är inte orolig över riskerna som kommer med att sända live – hon är trots allt van direktsändningar efter flera års erfarenhet av aktualitetsprogram på TV4.

– Jag brukar säga att jag aldrig har gjort ett helt program utan att göra fel någon gång, det gör man. Så länge man inte blir superstressad eller nervös är det lugnt, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker inte att det är så farligt om jag gör fel, det gör alla människor och då kan man bara säga förlåt.

Vinter-"Tilde"

Någon särskild, nu levande, drömgäst har Tilde de Paula Eby inte. Men om hon måste välja så riktar hon blicken mot en av världens kanske mest kända historiska personer.

– Jag kan inte göra den värderingen av människor, att någon skulle vara drömmigare än någon annan. Men jag har fått frågan tidigare, och svarade att "vore det inte roligt att intervjua Jungfru Maria". Jag har så många frågor till henne! säger de Paula Eby.

Direkt efter att säsongen avslutas går hon över till nyhetsprogrammet "Efter fem" igen. Men om tittarna efterfrågar mer "Tilde" kan hon tänka sig att sätta sig i talkshow-stolen igen.

– Om det tas emot väl kan vi absolut göra det igen, det skulle kunna finnas ett "Vinter-Tilde", men jag vet inte. Vi har inte kört igång vårt första program än så det är helt omöjligt att säga.

Fakta: "Tilde"

Tilde de Paula Eby är värd för pratshowsprogrammet, som sänds från Junibackens terrass i Stockholm.

I det första avsnittet gästar Darin, Mark Levengood och Nooshi Dadgostar.

Programmet har premiär den 9 juli och sänds varje fredag till och med den 13 augusti.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons