Annons

THQ Nordic visade upp framtida spelportfölj

Speldivisionen THQ Nordic har visat upp en bunt av sina kommande spel. Bland annat visades de första bilderna ur kommande skräckisen "Alone in the dark" upp.
Spel • Publicerad 13 augusti 2022
"Alone in the dark" kliver in i 2020-talet. Pressbild.
"Alone in the dark" kliver in i 2020-talet. Pressbild.Foto: THQ Nordic
"Wreckreation" är ett racingspel med twisten att det går att bygga egna banor. Pressbild.
"Wreckreation" är ett racingspel med twisten att det går att bygga egna banor. Pressbild.Foto: THQ Nordic
"Space for sale" handlar bokstavligt om att sälja mark i rymden. Pressbild.
"Space for sale" handlar bokstavligt om att sälja mark i rymden. Pressbild.Foto: THQ Nordic

THQ Nordic visade upp 14 kommande spel vid en digital presentation. Störst ringar på vattnet verkar rysaren "Alone in the dark" ha gett, som Skövdebaserade Pieces Interactive står bakom. THQ Nordic köpte rättigheterna till spelserien 2018.

En detektiv ska lösa pussel och bekämpa ett och annat monster. Det första spelet i serien släpptes 1992 och fick två uppföljare de följande två åren. Spelet beskrivs som en nytolkning av den trilogin.

Annons

Det finns inget släppdatum men spelet ska finnas testbart på spelmässan Gamescom senare i augusti. Titeln kommer till PS5, Xbox Series och pc.

Brittiska Three Fields Entertainment arbetar med "Wreckreation", ett bilspel där spelaren i en öppen värld kan bygga sina egna banor. Spelet släpps nästa år till pc, PS4/5 och Xbox One/Series.

I Karlstad knåpar lilla Mirage Game Studios på "Space for sale", där det gäller att som en astronaut köpa ett solsystem och bygga hem för sina utomjordiska kunder. Titeln utvecklas till pc men det finns ännu inget släppdatum.

THQ Nordic är en av de operativa koncernerna som ligger under svenska speljätten Embracer Group.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons