Annons

The Sun ber Meghan Markle om ursäkt

Nöje • Publicerad 2 juli 2023
Tabloidtidningen The Sun ber Meghan Markle om ursäkt efter en sexistisk krönika. Arkivbild.
Tabloidtidningen The Sun ber Meghan Markle om ursäkt efter en sexistisk krönika. Arkivbild.Foto: Matt Dunham/AP/TT

I december förra året skrev "Top gear"-programledaren Jeremy Clarkson en krönika, som anklagats för att vara hatfylld och aggressiv, om hertiginnan Meghan Markle i brittiska tabloidtidningen The Sun. Nu har tidningen publicerat en ursäkt till Markle på sin förstasida, efter att ha fällts av den brittiska motsvarigheten till Mediernas etiknämnd IPSO, rapporterar Expressen.

IPSO bedömde att krönikan var sexistisk i sin ton, och "förnedrande och förödmjukande mot hertiginnan".

Annons

Clarksons krönika kom i samband med Meghan Markle och Prins Harrys Netflixserie "Harry och Meghan". Clarkson skrev också att han hatade hertiginnan "ner till minsta cell" och ”på kvällarna kan jag inte sova eftersom jag ligger och gnisslar tänderna, och drömmer om den dagen då hon tvingas paradera naken på gatorna genom varje brittisk stad samtidigt som folkmassorna skriker 'skäms' och kastar avföring på henne”.

Krönikan mottog direkt en hel del IPSO-anmälningar – fler än 25 100, vilket är rekord för flest klagomål till IPSO någonsin.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons