GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

The Rolling Stones kämpar för högre ersätting

Rockarna i The Rolling Stones sätter press på sin regering för att få bättre villkor från strömningstjänsterna. Arkivbild.
Rockarna i The Rolling Stones sätter press på sin regering för att få bättre villkor från strömningstjänsterna. Arkivbild.
Foto: Chris Pizzello

Tom Jones och The Rolling Stones har tröttnat på låga ersättningar från strömningstjänsterna.

De och 232 andra undertecknare, däribland Sir Paul McCartney, Van Morrison och rapparen Kano, har under kampanjen #brokenrecord skrivit ett brev till premiärministern Boris Johnson. De uppmanar till reform av den lag som reglerar ersättningar för artister, i en tid då strömningstjänsternas vinster inte kommer artisterna till gagn.

Förslaget är att royaltyn ska bli mer i paritet med den som betalas ut när musiken spelas i traditionella medier, som radio. Denna är betydligt mer fördelaktig för artisterna, skriver BBC.

Det brittiska kulturdepartementet håller just nu på att utreda hur ersättningarna fungerar för artister vars musik spelas på strömningstjänster som Spotify, Applemusic och Amazon music unlimited.

Läs mer