Annons

The Rolling Stones kämpar för högre ersätting

Musik • Publicerad 7 juni 2021
Rockarna i The Rolling Stones sätter press på sin regering för att få bättre villkor från strömningstjänsterna. Arkivbild.
Rockarna i The Rolling Stones sätter press på sin regering för att få bättre villkor från strömningstjänsterna. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello

Tom Jones och The Rolling Stones har tröttnat på låga ersättningar från strömningstjänsterna.

De och 232 andra undertecknare, däribland Sir Paul McCartney, Van Morrison och rapparen Kano, har under kampanjen #brokenrecord skrivit ett brev till premiärministern Boris Johnson. De uppmanar till reform av den lag som reglerar ersättningar för artister, i en tid då strömningstjänsternas vinster inte kommer artisterna till gagn.

Annons

Förslaget är att royaltyn ska bli mer i paritet med den som betalas ut när musiken spelas i traditionella medier, som radio. Denna är betydligt mer fördelaktig för artisterna, skriver BBC.

Det brittiska kulturdepartementet håller just nu på att utreda hur ersättningarna fungerar för artister vars musik spelas på strömningstjänster som Spotify, Applemusic och Amazon music unlimited.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons