Annons

The International hamnar i Bukarest

Den penningstinna e-sporttävlingen The International (TI), som skulle hållas i Stockholm i sommar, flyttar till Bukarest, uppger arrangören.
Spel • Publicerad 7 juli 2021
Det blev inget TI i Avicci Arena. I stället hamnar turneringen i Bukarest. Arkivbild.
Det blev inget TI i Avicci Arena. I stället hamnar turneringen i Bukarest. Arkivbild.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

I juni meddelade arrangören Valve att den jättelika e-sportturneringen TI antagligen inte skulle komma att arrangeras i Globen, numera Avicii arena, som planerat. Anledningen som Valve gav är att man inte har fått det stöd från regeringen som krävs för att garantera spelare och andra visum.

I stället gav sig Valve ut på jakt efter andra platser som kunde ta tänka sig att stå för värdskapet av tävlingen, som brukar beskrivas som världsmästerskapet i "Dota 2".

Annons

Nu står det klart att det blir Rumäniens huvudstad Bukarest som tar över, och tävlingen äger rum i oktober, skriver Valve.

Gruppspelet inleds den 7 oktober och finalen avgörs den 17:e. I prispotten finns 40 miljoner dollar.

TI skulle från början arrangeras i Stockholm redan förra året, men tävlingen sköts upp ett år till följd av pandemin. Turerna kring årets upplaga har fått svenska e-sportföretag att oroa sig över att arrangörer, spelare, lag, funktionärer och expertkommentatorer kan bli mer tveksamma till Sverige som e-sportland. Det råder redan osäkerhet om den så kallade majorn i skjutarspelet "CS:Go" kan hållas i Globen i oktober som planerat.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons