Annons

The 1975 kan ställas inför rätta efter konsertkyss

Arrangörerna bakom Good vibes-festivalen i Malaysia kommer att vidta rättsliga åtgärder mot bandet 1975 efter den kontroversiella konserten den 21 juli 2023, skriver NME.
Musik • Publicerad 7 augusti 2023
Matty Healy från The 1975 på Lollapalooza-festivalen i Chicago 4 augusti 2023. Tidigare under sommaren hamnade bandet i blåsväder efter en kyss på scen i Malaysia, som stred på landets anti-hbtqi-lagar. Arkivbild.
Matty Healy från The 1975 på Lollapalooza-festivalen i Chicago 4 augusti 2023. Tidigare under sommaren hamnade bandet i blåsväder efter en kyss på scen i Malaysia, som stred på landets anti-hbtqi-lagar. Arkivbild.Foto: Amy Harris/Invision/AP/TT

Efter att The 1975:s frontman Matty Healy kritiserat Malaysias anti-hbtqi-lagar och kysst en av sina manliga bandmedlemmar på scen under Good vibes-festivalens första dag ställdes hela festivalen in. Bandet The 1975 bannlystes också i landet efter händelsen.

Arrangören Future Sound Asia har nu skickat ett kravbrev till The 1975 som krävs på kompensation för förlorade inkomster och skador som uppstod i samband med spelningen (Matty Healy slog också sönder en drönare som ägdes av festivalen).

Annons

Enligt ett pressmeddelande som NME tagit del av hotar Future Sound Asia (FSA) att ta ärendet till engelsk domstol om det brittiska indiebandet inte möter deras krav. Pressmeddelandet fördömde bandet beteende under konserten i hårda ordalag:

"FSA vill upprepa sitt starka ogillande av bandets beteende under deras framträdande på GVF2023. Särskilt sångaren Matthew Timothy Healys användning av kränkande språk, skador på utrustningen och oanständigt scenbeteende som inte bara bröt flagrant mot lokala riktlinjer och malaysiska lagar, utan fläckade också ned den 10-åriga festivalens rykte."

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons