Annons

Temakväll om Iran inställd efter avhopp

En temakväll på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm som skulle belyst de pågående protesterna i Iran har ställts in. Anledningen är att flera medverkande har hoppat av evenemanget, enligt Kulturhuset.
Kultur • Publicerad 11 oktober 2022
En demonstrant i Nederländerna håller ett porträtt av Mahsa Amini, 22, som dog i polisens förvar i Iran. Omfattande protester pågår i landet sedan dess. Arkivbild.
En demonstrant i Nederländerna håller ett porträtt av Mahsa Amini, 22, som dog i polisens förvar i Iran. Omfattande protester pågår i landet sedan dess. Arkivbild.Foto: Peter Dejong/AP/TT

– Det är flera deltagare som har lämnat återbud med lite olika motiveringar, och då har vi beslutat oss att ställa in evenemanget och försöker hitta en ny tid längre fram för ett liknande evenemang i stället, säger Kristoffer Talltorp som är presschef på Kulturhuset.

Återbuden gäller både medverkande i paneldebatten, samt kulturinslagen som skulle bestått av poesi och musik.

Evenemanget var planerat att hållas under tisdagskvällen. De som köpt biljetter lovas pengarna tillbaka.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons