Annons

Sydafrikansk rappare skjuten till döds

Musik • Publicerad 12 februari 2023

En av Sydafrikas största rappare, Kiernan Forbes, känd under namnet AKA, har skjutits till döds i den sydafrikanska staden Durban. Han var tillsammans med vännen Tebello "Tibz" Motsoane som också blev dödad.

Enligt polisen promenerade de båda vännerna mot sin bil när beväpnade män närmade sig och sköt dem på nära håll. Gärningsmännen flydde sedan därifrån. Motivet är fortfarande oklart men undersöks nu av polisen.

Annons

Forbes började sin musikaliska karriär i gruppen Entity innan han satsade på en solokarriär. Han fick flera priser i hemlandet och blev också nominerad till Black Entertainment Television (BET) Award i USA och MTV Europe Music Award.

Bara timmar före döden lade 35-årige Forbes upp ett inlägg i sociala medier om sitt nya album "Mass Country" som skulle släppas senare den här månaden.

Sydafrika hör till ett av de tio våldsammaste länderna i världen, om man räknar i antal mord per invånare, enligt Utrikespolitiska institutet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons