Annons

SVT gör nytt krimdrama

Tv • Publicerad 4 april 2022
Skådespelaren Nasir Dhagole, manusförfattaren Aron Levander, regissören Zaida Bergroth och skådespelaren Malin Levanon.
Skådespelaren Nasir Dhagole, manusförfattaren Aron Levander, regissören Zaida Bergroth och skådespelaren Malin Levanon.Foto: Niklas Maupoix/SVT

"Detektiven från Beledweyne". Det är titeln på SVT:s nya krimdrama som får premiär 2023.

I centrum för handlingen står en vårdslös före detta åklagare som förpassats till ett jobb på ett flyktingförvar och en asylsökande från Somalia som visar sig vara ett polisiärt utredningsgeni. Huvudrollerna spelas av Malin levanon och Nasir Dhagole, manus är skrivet av Aron Levander och serien regisseras av Zaida Bergroth.

Annons

"Det har pratats mycket om behovet av förnyelse inom krimgenren. Med två osannolika och helt underbara huvudkaraktärer är Detektiven från Beledweyne, mer än något annat jag läst, ett briljant exempel på förnyelse", säger SVT:s dramaprogramchef Anna Croneman i ett pressmeddelande.

Serien sänds i sex delar där varje krimfall sträcker sig över två avsnitt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons