Annons

SVT gör dramakomedi med fokus på Alzheimer

Tv • Publicerad 3 augusti 2022
De omaka systrarna Petra (Ulrika Nilsson) och Lina (Michaela Thorsén) måste hitta sätt att samarbeta när deras pappa Kenneth (Lennart Jähkel) drabbas av Alzheimer i SVT:s "Hålla samman". Pressbild.
De omaka systrarna Petra (Ulrika Nilsson) och Lina (Michaela Thorsén) måste hitta sätt att samarbeta när deras pappa Kenneth (Lennart Jähkel) drabbas av Alzheimer i SVT:s "Hålla samman". Pressbild.Foto: Foto: SVT

SVT har påbörjat inspelningen av "Hålla samman", en dramakomedi om två systrar mitt i livet spelade av Michaela Thorsén och Ulrika Nilsson, som ofta hamnar i duster med varandra.

Dessutom är det barnpassning, exmän, och komplikationer på jobbet. Situationen krånglas till ytterligare när deras EPA-meckande pappa, spelad av Lennart Jähkel, får diagnosen Alzheimer, skriver SVT i ett pressmeddelande.

Annons

Serien är skriven av Erik Ahrnbom i samarbete med Martin Larsson och Maria Blom är huvudregissör.

"Hålla samman" har premiär i SVT1 och på SVT Play hösten 2023.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons