Annons

Sveriges Radio gör podd om krisberedskap

Radio • Publicerad 11 april 2022
I podden "Beredskap" fördjupar sig radioprofilen Erik Blix i hur vi bäst förbereder oss på en eventuell kris. Arkivbild.
I podden "Beredskap" fördjupar sig radioprofilen Erik Blix i hur vi bäst förbereder oss på en eventuell kris. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

I spåren av kriget i Ukraina släpper Sveriges Radio nu podden "Beredskap", där radioprofilen Erik Blix tillsammans med ett antal experter fördjupar sig i hur vi bäst kan förbereda oss på en eventuell kris, enligt ett pressmeddelande.

"Vi har ju tack och lov inget krig att se tillbaka på, men däremot skogsbränder, stormar och nu senast pandemin som visat hur otroligt stor roll den egna beredskapen spelar när något stort och oväntat sker. Men det är ju så mycket man kan behöva veta och så många prylar som går att köpa. I podden ska jag försöka ta reda på vad som är viktigast", säger Erik Blix i pressmeddelandet.

Annons

Exempel på frågor som tas upp i podden är hur man bäst agerar om elförsörjningen slås ut, om dricksvattnet blir förorenat – eller om det blir krig.

Ett nytt avsnitt av "Beredskap" publiceras varje måndag i Sveriges Radio Play.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons