Annons

Sverigepremiär för Norénpjäs i Malmö

Malmö Stadsteater sätter i höst upp Lars Noréns familjedrama "Son fader moder", en av de sista pjäser som den nu bortgångne dramatikern skrev.
Teater • Publicerad 8 juni 2021
Dramatikern Lars Noréns familjedrama "Son fader moder" ska spelas för första gången i Sverige i höst. Arkivbild.
Dramatikern Lars Noréns familjedrama "Son fader moder" ska spelas för första gången i Sverige i höst. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det blir Sverigepremiär för pjäsen, som beskrivs som ett drömspel där Norén i skiljelandet mellan liv och död återknyter kontakten med sina tidiga familjedramer "Natten är dagens mor" och "Kaos är granne med Gud", som båda gjorde succé på Malmö Stadsteaters scen Intiman under 1980-talet.

"Dramatiker-giganten Lars Norén har gått ur tiden och det här är en av hans sista pjäser. Han skickade den till oss på Malmö Stadsteater, kanske ville vi spela den? Det ville vi självklart och jag är så glad över att han gett oss den finaste av presenter. På något sätt känns det som att nu, nästan 40 år senare, så sluts cirkeln på Intiman där Noréns genombrottspjäs 'Natten är dagens mor' hade sin urpremiär 1982", säger teaterchef Kitte Wagner i ett pressmeddelande.

Annons

För regi, scenografi och musikkomposition står Martin Rosengardten och ensemblen består av Lars Bringås, Dag Malmberg, Katarina Lundgren-Hugg och Susanne Karlsson, samt barnskådespelare.

Premiären är planerad till den 23 oktober 2021.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons