Annons

Sverige samlade in 75,8 miljoner

Ukrainakriget • Publicerad 4 april 2022
Den ukrainska sångerskan Maria Sur uppträdde på insamlingsgalan "Hela Sverige skramlar" i helgern.
Den ukrainska sångerskan Maria Sur uppträdde på insamlingsgalan "Hela Sverige skramlar" i helgern.Foto: Henrik Montgomery/TT

Insamlingsgalan "Hela Sverige skramlar" har hittills dragit in sammanlagt in 75,8 miljoner kronor till förmån för Ukraina. Det gör galan till den största insamlingsgalan någonsin i Sverige, uppger arrangörerna i ett pressmeddelande.

Lördagens konsert i Avacii arena i Stockholm leddes av Fredrik Skavlan och Emma Molin. Bland artisterna som uppträdde fanns Tommy Körberg, Maria Sur, Veronica Maggio, Gina Dirawi, Amason, Peter Jöback, Malena Ernman, Melissa Horn, Wilmer X, Johnossi och Cornelia Jakobs.

Biljettintäkterna gick oavkortat till sex olika välgörenhetsorganisationer, och tv-tittarna kunde visa sitt stöd genom att swisha pengar till Radiohjälpen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons