Annons

Svenskar i spansk serie "This is not Sweden"

Tv • Publicerad 10 mars 2023
Liv Mjönes spelar svensk i den spanska dramakomediserien "This is not Sweden." Arkivbild.
Liv Mjönes spelar svensk i den spanska dramakomediserien "This is not Sweden." Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Liv Mjönes och Ia Langhammar får roller i den nya spansk-svenska samproduktionen "This is not Sweden", en komediserie med absurda inslag, enligt ett pressmeddelande från SVT.

Serien handlar om ett spanskt par med två döttrar som bestämmer sig för att lämna Barcelona och flytta nära naturen. Målet är att leva ett idealiskt svenskt liv: jämställt och med all fokus på barnen.

Annons

Tillsammans med en grupp likasinnade startar de en föräldragrupp och försöker sprida läran om svenskheten. Parets förebilder är grannarna Annika, som spelas av Liv Mjönes och hennes mor Frida, spelad av Ia Langhammar.

Bakom tv-serien står Nanouk Films och Funicular Films i samarbete med SVT och Anagram Sweden. "This is not Sweden" sänds på SVT 2024. Svenska titeln är inte ännu klar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons