Annons

Svenska kyrkan efterlyser nya psalmer

Musik • Publicerad 1 juni 2021
Svenska kyrkan ska omarbeta sin psalmbok. Arkivbild.
Svenska kyrkan ska omarbeta sin psalmbok. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Den som drömmer om att bli publicerad i psalmboken har nu chansen. Svenska kyrkans nuvarande psalmbok från 1986 ska omarbetas och förnyas.

Ett första steg blir att hämta in förslag på vilka psalmer som ska vara med i nästa psalmbok. Den 1 november öppnar Svenska kyrkan därför en digital brevlåda för alla som vill skicka in sina psalmförslag. Någon jättebrådska är det dock inte. Brevlådan håller öppet ett och ett halvt år, ända fram till och med nyårsafton 2022.

Annons

"Vi har redan sett att intresset är mycket stort, och det är viktigt att kunna garantera en säker hantering av alla bidrag som kommer in. Därför uppmanar vi alla att vänta med att skicka in bidrag tills psalminsamlingen officiellt startar", säger Henrik Tobin, ordförande i arbetsgruppen Psalmboken – revision, i ett pressmeddelande.

Arbetet med den nya psalmboken väntas pågå under många år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons