Annons

Svenska "Älska mig" blir australisk serie

Den svenska succéserien "Älska mig" kommer i en australisk tappning.
"Jag har vetat att det ska bli en re-make ett tag nu, men det känns fortfarande overkligt och väldigt häftigt!", skriver upphovsmakaren Josephine Bornebusch i ett mejl till TT.
Serie • Publicerad 15 augusti 2021
Sverrir Gudnasson och Josephine Bornebusch spelade ett kärlekspar i originalserien. Arkivbild.
Sverrir Gudnasson och Josephine Bornebusch spelade ett kärlekspar i originalserien. Arkivbild.Foto: TT

Bornebusch, som både skapat och spelade huvudrollen i originalserien, uppger att hon även blir exekutiv producent för den nya versionen.

"Det är så spännande att det ska göras en engelskspråkig version som kommer ge ännu större spridning för världen kring Clara, Aaron och Sten (som numera ska heta Glenn)", skriver hon i mejlet.

Annons

"Det ska bli helt underbart att se de få komma till liv i en ny version på andra sidan jordklotet".

"Mycket stolt"

Att en originalserie på Viaplay får en engelsk version är ett fint kvalitetsbevis, uppger kanalens innehållschef Filippa Wallestam i ett mejl till TT, och tillägger att hon är "mycket stolt".

"Det är ett kvitto på vår satsning på nordiska filmer och serier och det som gör oss unika på den internationella marknaden".

Hugo Weaving i huvudroll

Den australiska serien, som går under den engelska titeln "Love me", spelas för närvarande in i Melbourne i Australien, skriver Variety.

Huvudrollen innehas av Hugo Weaving, känd från rollen som agenten Smith i "The matrix" och som karaktären Elrond i "Sagan om ringen".

Serien, som regisseras av Emma Freeman, kommer i sex delar med 43 minuter långa avsnitt.

Upplyftande, rolig och verklig

"Love me" blir den första dramaserien i en tv-produktion hos Warner Bros internationella avdelning i Australien, och blir även det första projektet med Foxtel Groups strömningstjänst Binge.

– Det är en djärv berättelse som vi känner kommer att gå hem hos publiken, eftersom den till lika delar är upplyftande, rolig och verklig, säger Warner Bros Michael Brooks till Variety.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons