Annons

Svensk dokumentär till Sundancefestivalen

Den svenska dokumentären "And the king said, what a fantastic machine!" har blivit uttagen till den prestigefyllda Sundancefestivalen i Utah i januari.
Nöje • Publicerad 7 december 2022

Filmen är regisserad av Axel Danielson och Maximilien Van Aertryck och handlar om kamerans tvåhundraåriga historia och dess relation till människan, uppger Svenska filminstitutet.

Filmen är till största delen skapad av arkivmaterial, från äldre arkiv till dagens klipp på Youtube. Nu blir det världspremiär på Sundancefestivalen i Park City i Utah, i USA som arrangeras 19–29 januari.

"Sundance är en kvittens på att både tematiken och utformningen av filmen engagerar. Vi ser verkligen fram emot att visa den för en publik i biosalong på stor duk", säger Axel Danielson och Maximilien Van Aertryck i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons