GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Superman-skådis dömer ut bisexualiteten

Nöje • Publicerad torsdag 12:52
Dean Cain tycker inte att nya Stålmannens bisexualitet kan beskrivas som "ett modigt" steg. Arkivbild.
Dean Cain tycker inte att nya Stålmannens bisexualitet kan beskrivas som "ett modigt" steg. Arkivbild.
Foto: Charles Sykes/Invision/AP

Skådespelaren Dean Cain, som spelade Stålmannen/Clark Kent i tv-serien "Lois & Clark" (1993-1997) anklagar DC Comics för att vara populister när de meddelat att nya Superman är bisexuell.

– Det hade möjligen varit modigt för 20 år sedan, säger han i en intervju som citeras av BBC och tillägger:

– En sak som hade varit modigt på riktigt hade varit att låta honom kämpa för homosexuellas rättigheter i Iran.

Den bisexuelle Stålmannen är Jonathan "Jon" Kent, son till Clark Kent och Lois Lane, som numera har axlat pappans roll som Stålmannen i serietidningen.

Han ses kyssa sin kille, reportern Jay Nakamura, för första gången i det kommande numret “Superman: Son of Kal-El”.

Dean Cain tycker att det också hade varit modigare av den nya Stålmannen att slåss mot "verklig ondska" i världen i dag och nämner exempelvis talibanerna, deportering av flyktingar och korruption.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.