Annons

Stormare och Karim i "The box"

Tv • Publicerad 10 mars 2021
Alexander Karim, Anna Friel och Peter Stormare börjar snart spela in "The box" i Stockholm. Pressbild.
Alexander Karim, Anna Friel och Peter Stormare börjar snart spela in "The box" i Stockholm. Pressbild.Foto: Magnus Ragnvid

Peter Stormare och Alexander Karim spelar mot den brittiska skådespelaren Anna Friel ("Marcella") i Viaplays nya dramaserie "The box". Serien beskrivs som ett psykologiskt kriminaldrama och handlar om Sharon Pici, polis från Kansas City, som blir inlåst i ett rum utan att kunna fly. Handlingen tar snart övernaturliga vändningar.

Rollen som den inlåsta polisen spelas av Anna Friel, medan Alexander Karim spelar Picis partner Lovell och Peter Stormare gestaltar polisstationens chef Jed.

Annons

Inspelningarna sker i Stockholm där en amerikansk polisstation nu är under uppbyggnad. Hela inspelningen – som beräknas ta två månader – kommer att ske där.

"Jag älskar att vara i Stockholm och spela in, och speciellt då något så galet som 'The box'", säger Peter Stormare i ett pressmeddelande.

Serien har premiär på Viaplay senare i år. Seriens huvudförfattare är Adi Hasak.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons