Annons

Storfilmspremiärer skjuts upp ytterligare

Film • Publicerad 6 november 2020
Premiären av "Döden på Nilen" av Kenneth Branagh skjuts upp. Arkivbild.
Premiären av "Döden på Nilen" av Kenneth Branagh skjuts upp. Arkivbild.Foto: Andy Kropa/AP/TT

Mediekoncernen Disney har än en gång tvingats skjuta upp biografpremiärerna av två av årets storfilmer på grund av den pågående coronapandemin, skriver Variety. Det handlar om "Döden på Nilen" av Kenneth Branagh och “Free Guy" med Ryan Reynolds, vilka båda skulle ha haft premiär i december. När filmerna i stället kommer att visas för biografpubliken är ännu okänt.

Beskedet är det senaste från den amerikanska filmbranschen, som drabbats hårt av coronakrisen.

Annons

I september meddelade Disney att "Black Widow,” med Scarlett Johansson i huvudrollen, kommer att ha biografpremiär först den 7 maj 2021 och inte den 6 november i år, vilket tidigare meddelats.

Även premiären av Steven Spielbergs första musikalfilm, "West Side Story”, som skulle ha haft premiär lagom till årets julsäsong, har skjutits fram till december 2022.

Bland de storfilmer som skulle ha haft premiär under 2020 finns nu bara “Wonder Woman 1984” kvar. Uppföljaren till "Wonder Woman" planeras fortfarande ha premiär för biografpubliken den 25 december.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons