GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stina Wirséns texter blir samtal på Dramaten

Kultur • Publicerad onsdag 11:03
Stina Wirsén har skrivit tolv monologer om att bli flyttad på, som uppförs på Dramaten. Arkivbild.
Stina Wirsén har skrivit tolv monologer om att bli flyttad på, som uppförs på Dramaten. Arkivbild.
Foto: Naina Helén Jåma/TT

Unga Dramaten startar en helt ny serie med samtal och undersökande arbete där barn, unga och konst står i fokus.

Det första samtalet "Var är mitt hemma?" utgår från en läsning av monologer som författaren, konstnären och illustratören Stina Wirsén skrivit i nära samarbete med psykologer från Rädda barnens Centrum för stöd och behandling, enligt ett pressmeddelande.

Monologerna handlar om att behöva ryckas upp från sitt hem och tvingas lita på nya vuxna, igen och igen. Texterna baseras på erfarenheter av att möta barn i utsatta situationer.

Samtalet "Var är mitt hemma?" äger rum den 8 december på Lejonkulan. Medverkar gör skådespelare från Dramatens ensemble samt psykologerna Hanna Weyler Müller och Hanna Thermaenius från Rädda Barnen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.