Annons

Stephen King-klassiker filmas på nytt

Film • Publicerad 9 juni 2021
Alexandra Paul får en åktur hon sent ska glömma i filmen "Christine" från 1983. Pressbild.
Alexandra Paul får en åktur hon sent ska glömma i filmen "Christine" från 1983. Pressbild.Foto: Columbia Pictures
Bryan Fuller kommer både att vara manusförfattare och regissör till nyinspelningen av Stephen Kings "Christine". Arkivbild.
Bryan Fuller kommer både att vara manusförfattare och regissör till nyinspelningen av Stephen Kings "Christine". Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP

Skräckfilmen "Christine" ska få en uppfräschning – 38 år efter att den senast skrämde livet ut biobesökarna. Originalet från 1983 regisserades av John Carpenter och nu är det manusförfattaren och producenten Bryan Fuller som ska ge Stephen Kings bok nytt liv, skriver Deadline.

Handlingen kretsar kring en blyg tonåring som kommer ut ur sitt skal efter att han köpt en risig Plymouth Fury från 1958. Bilen visar sig ha ett eget sinne, såväl som ett mordisk förflutet, och börjar sakta förändra livet för den unge mannen och alla runt omkring honom.

Bryan Fuller är väl hemmastadd i sci-fi-genren efter att ha skrivit manus till och producerat serier som "Star Trek: Discovery", "American gods", "Hannibal" och "Heroes". När han nu kryper under huven på "Christine" ska han enligt uppgift vara trogen Kings berättelse och även låta nyutgåvan utspelas på 80-talet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons