Annons

Startar klimatsamarbete i bokbranschen

Litteratur • Publicerad 10 maj 2021
Jesper Monthán, ordförande för Förläggareföreningen som har tagit initiativ till ett samarbete i bokbranschen för att minska klimatavtrycket. Arkivbild.
Jesper Monthán, ordförande för Förläggareföreningen som har tagit initiativ till ett samarbete i bokbranschen för att minska klimatavtrycket. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Stora delar av den svenska bokbranschen har inlett ett samarbete för att kartlägga och minska branschens klimatavtryck, skriver Svensk Bokhandel.

Bakom initiativet står Förläggareföreningen och bland de organisationer som deltar märks Bokusgruppen, Adlibris, Storytel och Bokhandlareföreningen.

– Man måste koppla ihop hela flödet, från tryck till distribution till återförsäljare till läsare. Nu tar boken dessutom flera vägar, även digitala, varför det finns en poäng i att samla ihop så många led som möjligt, konstaterar Jesper Montáh, ordförande för Förläggareföreningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons