GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Syntpop och new wave för dansgolv och sängkammare

Publicerad 21 oktober 2021 • Uppdaterad 21 oktober 2021
Genre: Pop

Artist: Duran Duran

Album: Future past

Skivbolag: BMG

För att fira debutens 40-årsjubileum har den engelska kvartetten döpt en låt till ”Anniversary” och, vilket är både fint och kul, infogat små ekon av tidigare hits i den. ”Future past”, titeln på Duran Durans femtonde platta, passar såväl sound som attityd, och soundet är till stora delar är den blandning av dåtid och framtid som de har eftersträvat. Det är syntpop och new wave för dansgolv och sängkammare. Inledande ”Invisible” påminner om deras Bond-låt ”A view to a kill” från 1985, men med betydligt bättre produktion. Bland gästerna finns svenska Tove Lo, engelska rapparen Ivorian Doll och japanska bandet CHAI som hojtar om mer glädje i ”More joy”. Bandet har låtskrivarglädjen kvar, men ändå det just i refrängerna som svackorna finns.

Bella StenbergSkicka e-post
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.