Annons

Spotifys Daniel Ek beklagar Rogan-kontroversen

Spotifys vd Daniel Ek skriver i ett meddelande till sina anställda att företaget inte har några planer på att göra sig av med Joe Rogans podcast.
Musik • Publicerad 7 februari 2022
Spotifys medgrundare och vd Daniel Ek. Arkivbild.
Spotifys medgrundare och vd Daniel Ek. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

"Vi bör ha tydliga riktlinjer kring innehåll och vidta åtgärder när de bryts, men om man tystar någon så är man ute på hal is”, skriver Ek som också "djupt beklagar" att kontroversen kring Rogan har påverkat Spotifys anställda.

Det har stormat mycket kring Joe Rogans podcast "The Joe Rogan Experience" den senaste tiden.

Annons

Det började med att han intervjuade läkaren och vaccinmotståndaren Robert Malone. I ett upprop kallar 270 forskare, läkare och sjuksköterskor podden för "en av världens mest inflytelserika källor till skadlig information om vaccin och pandemin" och efter det att Neil Young uttryckt sin kritik och krävt att Spotify tar bort hans musik har flera andra artister följt efter.

Nästa kontrovers handlar om att Rogan har uttryckt sig rasistiskt, något som bland annat kritiserats av sångerskan och låtskrivaren India Arie, som på Instagram har delat ett redigerat videoklipp där Rogan använder n-ordet flera gånger. Hon har även kontaktat Spotify för att ta bort sin musik från plattformen.

Spotify har svarat genom att ta bort 70 avsnitt av Rogans podcast och meddelar att man kommer att förse poddar som tar upp coronaviruset med länkar till ytterligare information om pandemin.

Sedan 2020 har Spotify ensamrätt till Joe Rogans podcast, en affär som värderas till 900 miljoner kronor.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons