Annons

Spotify tar bort 70 av Joe Rogans avsnitt

Musik • Publicerad 5 februari 2022
Spotify har plockat bort 70 avsnitt av Joe Rogans podcast efter kritik om rasism.
Spotify har plockat bort 70 avsnitt av Joe Rogans podcast efter kritik om rasism.Foto: Amir Nabizadeh/TT

Musiktjänsten Spotify plockar bort 70 avsnitt av Joe Rogans podcast efter kritik om rasism.

Det har stormat mycket kring Joe Rogans podcast ”The Joe Rogan Experience” den senaste tiden och än har det inte mojnat.

Annons

Nu handlar det om att Rogan uttryckt sig rasistiskt, något som bland annat kritiserats av sångerskan och låtskrivaren India Arie, som på sin Instagram delat ett redigerat videoklipp där Rogan använder n-ordet flera gånger. Hon har även kontaktat Spotify för att ta bort sin musik från plattformen.

Spotify har svarat genom att ta bort 70 av avsnitten, men inte gett något ytterligare kommentar.

På sin Instagram ber Joe Rogan om ursäkt och skriver att det finns mycket som önskar att han inte sagt, eller sagt på ett annat sätt, i de gamla avsnitten av podcast.

Kritiken mot Joe Rogan och hans podd tog fart efter att han intervjuat läkaren och vaccinmotståndaren Robert Malone. I ett upprop har 270 forskare, läkare och sjuksköterskor kallat podden för "en av världens mest inflytelserika källor till skadlig information om vaccin och pandemin" och efter att Neil Young uttryckt sin kritik och krävt att Spotify tar bort hans musik har flera andra artister följt efter.

Spotify har meddelat att man kommer att förse poddar som tar upp coronaviruset med länkar till ytterligare information om pandemin.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons