Annons

Spotify säljer biljetter direkt till fans

Musik • Publicerad 10 augusti 2022
Spotifys kontor i Stockholm. Arkivbild.Foto: Amir Nabizadeh/TT

Spotify lanserar en ny tjänst som gör det möjligt att köpa konsertbiljetter direkt från musikströmningsjätten. Sju konserter görs tillgängliga till att börja med när den nya tjänsten testas, rapporterar Billboard.

Artister som har öppnat för biljettförsäljning via Spotify är bland andra dj:n Tokimonsta, rockbandet Dirty Honey och sångerskan Annie DiRusso.

Annons

Spotify har skapat en ny hemsida för tjänsten som lanserades under onsdagen. Syftet är att göra det lättare för lyssnare att upptäcka just sin favoritartists uppträdanden, enligt Spotify som samarbetar med flera evenemangsföretag.

"Vi tror att om vi lyckas kommer vi att få fler fans att gå på fler konserter vilket kan hjälpa artister och spelplatser att fylla lokalerna", skrev Spotifys René Volker när planerna presenterades.

Även Tiktok har startat ett samarbete med Ticketmaster, som kopplar ihop utvalda artisters inlägg med biljettförsäljning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons