Annons

Solliden på Öland öppnar för konserter

Carola, Peter Jöback och Arvingarna är några av artisterna som ska uppträda i den nya konsertsatsningen Solliden Sessions i parken vid Sollidens slott på Öland.
Musik • Publicerad 11 juni 2021
Den nya konsertsatsningen "Solliden Sessions" får premiär i sommar vid Sollidens slott, i parken precis på gränsen till naturreservatet Slottskogen. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Under sex veckor i sommar ska den lilla utomhusscenen vid serveringsstället Kaffetorpet tas i bruk och bjuda på visor, jazz, pop och schlager för en betalande allmänhet. Vanligen används scenen blygsamt.

– Det här är en idyllisk miljö och vi har länge funderat över hur vi skulle kunna aktivera scenen på ett bra sätt. För oss känns det så roligt att kunna bredda verksamheten i parken och erbjuda den här vackra kulturmiljön till fler, säger verksamhetschefen Carolina Thaysen.

Annons

Hon intygar att kungafamiljen är införstådd i och samtycker till konsertsatsningen, som är tänkt att bli ett återkommande sommarevenemang i parken.

Konsertarrangören Patrik Krall tycker att scenen och dess vackra omgivning är perfekt för konsertverksamhet. Med rådande restriktioner blir det 500 i publiken, när de släpper kan det bli totalt 800.

– Det blir en intim och nära känsla för publiken. Och artisterna är otroligt spelsugna, de har ju drabbats hårt under pandemin. För många av dem är det första gången de ställer sig på en scen sedan pandemin började, så det känns fantastiskt, säger Patrik Krall.

Konserter 2021:

3-4/7 Peter Jöback, 9/7 Lena Philipsson, 13/7 Carola, 15/7 Smith & Thell, 17/7 Hasse Andersson, 23/7 Bo Kaspers Orkester, 26/7 Lisa Nilsson, 30/7 Arvingarna, 3/8 Lill Lindfors, 4/8 Magnus Carlsson, 13/8 Magnus, Elisa och Marcos.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons