Annons

Tame Impala bjöd på imponerande ljusshow

Australiska Tame Impala avslutade Way Out Wests första dag med en spektakulär ljusshow.
First Aid Kit gjorde sin första spelning på Göteborgsfestivalen på länge, och lockade storpublik.
Kultur • Publicerad 11 augusti 2022
Way Out West är tillbaka efter två års uppehåll. Här sitter Filippa Raom och Ida Koivisto framför den stora festivalskylten.
Way Out West är tillbaka efter två års uppehåll. Här sitter Filippa Raom och Ida Koivisto framför den stora festivalskylten.Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
Kompisgänget bestående av Claes Hillén, Maggie Sörensen, Kamrat Carlsson, Henny Hellered, Jeppe Sörensen, Anders Hägglin, Anne Bohlin Zacharoff, Eva Boije af Gennäs inne på festivalområdet.
Kompisgänget bestående av Claes Hillén, Maggie Sörensen, Kamrat Carlsson, Henny Hellered, Jeppe Sörensen, Anders Hägglin, Anne Bohlin Zacharoff, Eva Boije af Gennäs inne på festivalområdet.Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
Tame Impala var en av de sista artisterna på Way Out Wests första dag.
Tame Impala var en av de sista artisterna på Way Out Wests första dag.Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
Amason hade med sig en skog till Way Out West.
Amason hade med sig en skog till Way Out West.Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
First Aid Kit under Way Out West.
First Aid Kit under Way Out West.Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
David Reimers, Magnus Lindqvist och Rikard Andersson njuter av det vackra vädret strax före insläpp.
David Reimers, Magnus Lindqvist och Rikard Andersson njuter av det vackra vädret strax före insläpp.Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Bland torsdagens artister på Way Out West fanns supergruppen Amason, som med Amanda Bergman i spetsen spelade på den soldränkta Flamingoscenen.

Med sig på scen hade bandet ett mindre kalhygge – scenrekvisita i form av stora trädstammar som kontrasterade mot led-skärmar med bilder på galaxer. Kanske passande med tanke på att bandet spelade flera hits från sitt syntspäckade dubbelalbum "Galaxy I & II".

Tog upp gäster

Annons

First Aid Kit lockade en storpublik under sin första spelning på festivalen på länge. Syskonduon överraskade publiken med att dra upp flera gäster på scenen – Amanda Bergman, The Tallest Man On Earth och Maja Francis.

Systrarna Söderberg blandade klassiska låtar som "Emmylou" och "My silver lining" med nya låtar som "Out of my head" – och hann med flera gitarrbyten på kuppen.

Sist ut var det australiska rockbandet Tame Impala som även de drog enorma mängder människor. De lyste upp den göteborgska augustihimlen med en spektakulär ljusshow – till publikens stora jubel.

– Det är fantastiskt att vara tillbaka i Sverige efter så lång tid, ropade Kevin Parker från scenen, och konstaterade att Göteborg var första stoppet på den nya turnén.

Kompisarna David Reimers, Magnus Lindqvist och Rikard Andersson var några av torsdagens besökare som var på plats på festivalområdet tidigt. Magnus Lindqvist var framför allt glad över den sociala gemenskapen festivalen för med sig.

– Det är förbaskat kul att få träffa sina kompisar på det här sättet igen, säger han.

Taggad på Yung Lean

Över 100 artister kommer att spela under festivalens tre dagar – Joakim Thåström, Nick Cave och Chance the rapper är några av huvudnumren.

– Jag är främst taggad på att se Yung Lean. Jag såg dokumentären om honom och blev helt förtrollad, säger David Reimers.

– Den bästa musikgruppen som finns här i år är utan tvekan Kite, säger Magnus Lindqvist och Rikard Andersson stämmer kvickt in.

Glada att få återvända

Även kompisarna Ida Koivovits och Filippa Raom träffades på området redan innan festivalen öppnat, för att få ut så mycket som möjligt av upplevelsen.

Annons

– Det känns helt otroligt att festivalen är tillbaka. Jag älskar "viben" som är här, säger Filippa Raom.

– Och det finns massa gött vegokäk, så det är fantastiskt, säger Ida Koivovits.

Claes Hillén tillhör ett gäng festivalveteraner, som har besökt Way Out West varje år sedan 2011. Men nu var det alltså två år sedan sist, till följd av pandemin.

– Det känns underbart att vara tillbaka, och i år har man fått byta sylvesten mot kepsen vilket vi också är tacksamma för, säger Claes Hillén.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons