Annons

Societetsbedragaren Sorokin vill stanna i USA

Storbedragaren och Netflixprofilen Anna Sorokin, 31, släpptes nyligen från fängelset och befinner sig i husarrest på Manhattan i New York. I en intervju med säger hon att det är "precis vad hon önskade".
Nöje • Publicerad 9 oktober 2022
Anna Sorokin säger i en intervju med New York Times att hon skulle känna som om hon "flydde från något" om hon blev deporterad till Tyskland.
Anna Sorokin säger i en intervju med New York Times att hon skulle känna som om hon "flydde från något" om hon blev deporterad till Tyskland.Foto: Richard Drew/AP/TT
Julia Garner som Anna Delvey i Netflix-serien "Inventing Anna". Pressbild.
Julia Garner som Anna Delvey i Netflix-serien "Inventing Anna". Pressbild.Foto: Aaron Epstein/Netflix

– Att låta dem deportera mig skulle ha varit ett tecken på kapitulation, en bekräftelse på den här uppfattningen om mig som en ytlig person som bara bryr sig om obscena rikedomar och det är inte verkligheten, säger Sorokin.

Sorokin använde under flera år namnet Anna Delvey och utgav sig vara en rik dotter till en tysk diplomat. Hennes försök att bedra New York-societeten inspirerade Netflix till "Inventing Anna", en av årets mest uppmärksammade tv-serier.

Annons

För tre år sedan dömdes Anna Sorokin till mellan fyra och tolv års fängelse för att ha lurat till sig 275 000 dollar från banker, hotell och rika New York-bor för att finansiera sin lyxiga livsstil. Hon frigavs i förtid redan i fjol, men greps sex veckor senare av immigrationsmyndigheterna eftersom hon vistats i landet utan giltigt visum.

Hon riskerar fortfarande att deporteras ur landet, men säger till Times att hon skulle känna som om hon "flydde från något" om hon "lät" sig deporteras till Tyskland.

På frågan om vad hon har för framtidsplaner berättar Sorokin för The New York Times att hon jobbar på en egen podcast, och att hon vill arbeta med en straffrättslig reform för att "belysa andra flickors kamp".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons