Annons

Småprat vill ta plats på världsarvslista

Kultur • Publicerad 9 augusti 2021
Byn Algar i Andalusien vill ta plats på Unescos världsarvslista jämte Stonehenge och flera andra kända platser – med sin småpratskultur. Arkivbild.
Byn Algar i Andalusien vill ta plats på Unescos världsarvslista jämte Stonehenge och flera andra kända platser – med sin småpratskultur. Arkivbild.Foto: Alastair Grant/AP/TT

En spansk bergsby försöker komma med på Unescos världsarvslista – med sin småpratskultur, skriver The Guardian. Byns borgmästare, José Carlos Sánchez, motiverar småpratets plats på den prestigefyllda listan med att det är "motsatsen till sociala medier".

Byn Algar, som ligger i Andalusien, menar sig ha en mycket särskild samtalskultur. Varje kväll, när solen har gått ned, möts byborna på byns trottoarer för att småprata. Inte sällan ställer de ut stolar.

Algar och dess borgmästare väntar nu på svar från Unesco.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons