Annons

Slutspurt för Kalmarsundsrevyns repetitioner

Ska Guldfågeln arena gifta sig med kommunen och fortsätta som ett strävsamt par? Det handlar ett av Kalmarsundsrevyns nya nummer om.
Ett annat ämne är, förstås, #metoo.
Kalmar • Publicerad 29 december 2017

Och så blir det hyllningsnummer till Skotte Linde, Kalmars store revykung, som gick bort i år.

Även Hasse Alfredsson och Gösta Ekman hedras med var sitt nummer.

Annons

Revyn som fått namnet Toppform har premiär på nyårsafton på Kalmar teater. Repetitionerna pågår för fullt från nio på morgon till 22 på kvällen nästan varje dag i veckan.

När vi besöker teatern är det ett av dansnumren som ska finslipas. Längst fram står en kille som ger järnet i dansen. Han är ny i revygänget och heter Martin Hallberg Jarflod.

Repetionerna pågår för fullt på Kalmar teater. På nyårsafton är det premiär för årets revy som fått namnet Toppform.
Repetionerna pågår för fullt på Kalmar teater. På nyårsafton är det premiär för årets revy som fått namnet Toppform.Foto: SUVAD MRKONJIC

– Vi har sett honom flera gånger på Revy-SM där han tävlat för Vetlandarevyn och tagit hem flera priser och kände direkt att han skulle platsa i vårt gäng, berättar Anna Rydell.

– Han är en idérik komiker som också sjunger bra.

Anna Rydell är producent, koreograf, manusförfattare och revyartist.
Anna Rydell är producent, koreograf, manusförfattare och revyartist.Foto: SUVAD MRKONJIC

Anna och Martin Rydell som är revyns producenter berättar att de kräver mycket av ensemblen. Revyn ska få publiken att skratta, men ingredienserna dans, show och musik måste också vara med.

– De måste vara allsidiga – vi har till exempel inga speciella dansare och i sångnumren är det orkestern som körar.

Ensemblen är liten, bara sex personer, vilket Anna och Martin gillar.

_ Det är roligt med ett litet gäng, enda nackdelen är att det kan bli väldigt ont om tid när det är klädbyten. Speciellt som vi hela tiden strävar efter att numren ska vara tajta och effektiva. En nummerrevy får inte tappa tempo.

Martin Rydell har roat Kalmarpubliken med sina ”roliga gubbar” sedan 1997 i sommarteatrar, barnteatrar, krogshower och revyer. Släppte förra hösten sitt debutalbum. Han och Anna Rydell är producenter för Kalmarsundsrevyn.
Martin Rydell har roat Kalmarpubliken med sina ”roliga gubbar” sedan 1997 i sommarteatrar, barnteatrar, krogshower och revyer. Släppte förra hösten sitt debutalbum. Han och Anna Rydell är producenter för Kalmarsundsrevyn.Foto: SUVAD MRKONJIC

– Teaterns vackra anrika miljö är en utmaning, säger Anna Rydell. Teatern har sådan klass att det gäller att våra revynummer också har det så att vi förvaltar salongen.

Annons

De kommer säkert att lyckas – revygänget har ju vunnit priser i Revy-SM de senaste tre åren.

I år har de skrivit nästan alla nummer själva tillsammans och Owe Martinsson har också bidragit.

Det är åttonde året som Anna och Martin Rydell producerar nyårsrevyn, men de har spelat med i den sedan 2001.

Årets revygäng på Kalmar teaters scen. Från vänster: Magnus Kviske, Martina Sundén , Martin Rydell, Anna Rydell, Eva Milesson och Martin Hallberg Jarflod.
Årets revygäng på Kalmar teaters scen. Från vänster: Magnus Kviske, Martina Sundén , Martin Rydell, Anna Rydell, Eva Milesson och Martin Hallberg Jarflod.Foto: SUVAD MRKONJIC

Dags för paus i repetitionerna. Martin Hallberg Jarflod pustar ut efter dansandet.

Hur är det att jobba med Kalmarsundsrevyn?

– Det är spännande att få jobba med ett gäng som verkligen är på uppfart. De vinner ju det ena priset efter det andra, säger han. Jag kommer att utvecklas tillsammans med dom.

Nykomlingen i revygänget Martin Hallberg Jarflod har vunnit flera SM-guld i revy SM.
Nykomlingen i revygänget Martin Hallberg Jarflod har vunnit flera SM-guld i revy SM.Foto: SUVAD MRKONJIC

Revyn var planerad att köras 22 gånger, men två extra föreställningar är redan inbokade.

Vad gör ni när säsongens sista revyföreställning är avklarad?

– Då reser vi tillsammans med våra två barn till Thailand för att njuta av att ha tid tillsammans, berättar Anna Rydell.

Katarina SandströmSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons