Annons

Slaves byter namn och ber om ursäkt

Musik • Publicerad 10 december 2022

Den amerikanska rockduon Slaves, med Laurie Vincent och Isaac Holman, byter namn till Soft Play.

Duon meddelade redan för två år sedan, i efterdyningarna till George Floyds död och Black lives matter-rörelsen, att man tänkte byta namn på grund av ordets rasistiska associationer. På Instagram skriver bandet att deras tidigare namn varken representerar vilka de är eller varför de gör musik, samtidigt som de två musikerna "uppriktigt vill be alla som tagit illa vid sig om ursäkt".

Annons

Redan 2015 mötte duon kritik för bandnamnet men valde att då att försvara det.

"När vi kallade vårt band för Slaves var det enbart en referens till det dagliga livets slit", skriver duon och fortsätter: "Som yngre män svarade vi på kritiken mot namnet utifrån en defensiv position fylld av fruktan. Vi kände oss inträngda i ett hörn och vår stolthet fick oss att slåss för ett namn vi inte ens visste om vi ville ha längre."

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons