Annons

Skovsgaard får residens vid Röhsska

Konst • Publicerad 10 oktober 2022
Katrine Skovsgaard. Pressbild.
Katrine Skovsgaard. Pressbild.Foto: JP Masclet

Röhsska museet i Göteborg har utsett danska konstnären och formgivaren Katrine Skovsgaard till mottagare av 2023 års Residens Röhsska.

Skovsgaard tar sig an teman som sjukdom, omsorg, tid och sårbarhet genom ljud, textil, måleri och film. Vistelsen sträcker sig mellan april och maj nästa år.

Annons

"Jag känner mig privilegierad att få möjligheten att arbeta med museet, och jag är övertygad om att det kommer att bli både inspirerande och givande. Jag är glad över att få fortsätta med min konstpraktik som utforskar konsthantverkets regenererande potential. Jag ser fram emot att träffa alla involverade och att upptäcka allt som museet har att erbjuda", säger Skovsgaard i ett pressmeddelande.

Residens Röhsska är en två månader lång residensvistelse vid museet som vartannat år går till en formkonstnär verksam i Norden.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons