Annons

Skjutna fotografens släktingar stämmer Baldwin

Film • Publicerad 11 februari 2023
Inspelningen av "Rust" med Alec Baldwin i en av rollerna. Arkivbild.
Inspelningen av "Rust" med Alec Baldwin i en av rollerna. Arkivbild.Foto: AP/TT

Fotografen Halyna Hutchins släktingar kräver ersättning av skådespelaren Alec Baldwin, efter den dödsskjutning som inträffade under inspelningen av filmen "Rust" förra året.

Den nya stämningsansökan mot Baldwin lämnades in i Los Angeles på uppdrag av Hutchins föräldrar och yngre syster. Hon arbetar som sjuksköterska i utkanten av den ukrainska huvudstaden Kiev och hennes man slåss i kriget mot Ryssland. Släkten hävdar vårdslöshet och pekar på att de har blivit av med både känslomässigt och ekonomiskt stöd efter Hutchins död.

Annons

Baldwin ska ställas inför rätta misstänkt för vållande till annans död efter dödsskjutningen, tillsammans med inspelningens vapenansvarige Hannah Gutierrez Reed.

Händelsen inträffade i samband med en filminspelning i New Mexico i USA, då Baldwin avfyrade ett vapen som visade sig vara skarpladdat. Det träffade fotografen Halyna Hutchins, som avled, och skadade regissören Joel Souza.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons