Annons

Skivbolagsgiganten Mo Ostin död

Musik • Publicerad 2 augusti 2022
Skivbolagsgiganten Mo Ostin har avlidit. Här tas han emot i Rock and Roll Hall of Fame av bland andra Paul Simon och Neil Young. Arkivbild.
Skivbolagsgiganten Mo Ostin har avlidit. Här tas han emot i Rock and Roll Hall of Fame av bland andra Paul Simon och Neil Young. Arkivbild.Foto: Gregory Bull/AP/TT

Mo Ostin, en ikon i skivbolagsbranschen, har avlidit 95 år gammal, skriver Billboard. Han var en av cheferna på Warner Bros Records i över 30 år skrev under med artister som Jimi Hendrix, The Kinks och Fleetwood Mac. Ostin slutade på skivbolaget 1995.

Han är sedan 2003 invald i Rock and Roll Hall of Fame.

"Han var en av de största någonsin inom skivbolagsvärlden, och var en stor del i formandet av modern musikindustri", skriver nuvarande chefer på Warner Bros Records i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons