Annons

Skådespelare uppmuntras sätta nakengränser

Nöje • Publicerad 10 april 2021
Tv-serien "Normal People" använde en intimitetskoordinator för att spela in sina sex- och nakenscener. Arkivbild.
Tv-serien "Normal People" använde en intimitetskoordinator för att spela in sina sex- och nakenscener. Arkivbild.Foto: Enda Bowe

I en ny kampanj råder rörelsen Time's Up skådespelare att sätta gränser för nakenhet innan de börjar spela in en film. De menar att särskilda tilläggsklausuler bör reglera både nakenhet och simulerade sexscener.

Bland annat tycker Time's Up att det måste vara tydligt vilka kroppsdelar som skådespelare går med på att visa, eller bli berörda på. Används en dubbelgångare i sexscener som skådespelaren har tackat nej till ska de också ha vetorätt att godkänna scenen, anser rörelsen.

Annons

Flera skådespelare ställer sig bakom förslagen, bland annat Bond-skådespelerskan Naomie Harris och Ruth Wilson från "The Affair".

– Alla förtjänar att känna sig trygga på sitt jobb och de här riktlinjerna är ett stort steg mot att göra verklighet av det, säger Wilson till BBC.

Time's Up skapades av bland andra Shonda Rhimes, Natalie Portman och America Ferrer 2018, för att motverka sexism inom nöjesvärlden.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons