Annons

Skådespelare röstar om strejk

Strejken från Hollywoods skådespelare ser ut att bli verklighet. En timme efter att deadline för förhandlingarna passerat släppte facket SAG-AFTRA ett uttalande att de rekommenderar alla sina medlemmar att rösta för en strejk.
Film • Publicerad 13 juli 2023
Fran Drescher, till vänster – ordförande för Hollywoods skådespelarfack SAG-AFTRA, tillsammans med Meredith Stiehm, till höger – ordförande för Writers guild of america tillsammans utanför Paramount pictures studios. Arkivbild.
Fran Drescher, till vänster – ordförande för Hollywoods skådespelarfack SAG-AFTRA, tillsammans med Meredith Stiehm, till höger – ordförande för Writers guild of america tillsammans utanför Paramount pictures studios. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP

Fackets styrelse förväntas mötas på torsdag morgon, amerikanska västkusttid, för att annonsera strejken, vilket kommer att stoppa film och tv-produktion för alla företag som nu är representerade av Alliance of motion picture and television producers, skriver Variety.

Fackets ordförande Fran Drescher säger i ett uttalande att AMPTP:s svar på fackets krav varit "förolämpande" och "respektlösa".

– Företagen har vägrat att på ett meningsfullt sätt engagera sig i vissa ämnen. Vi kan inte börja nå en överenskommelse förrän de förhandlar seriöst, sade Fran Drescher.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons