Annons

Sex, droger och bankintriger i ny HBO-serie

De är unga, smarta och välutbildade. Aspiranterna i den nya HBO-serien "Industry" slåss om de fasta jobben på storbanken – men kvällarna kretsar mest kring droger och sex.
Film • Publicerad 10 november 2020
Harry Lawtey, Myha'la Herrold, Marisa Abela, David Jonsson och Nabhaan Rizwan i HBO-serien "Industry". Pressbild.
Harry Lawtey, Myha'la Herrold, Marisa Abela, David Jonsson och Nabhaan Rizwan i HBO-serien "Industry". Pressbild.Foto: HBO Nordic
Myha'la Herrold som Harper i HBO-serien "Industry". Pressbild.
Myha'la Herrold som Harper i HBO-serien "Industry". Pressbild.Foto: HBO Nordic
Myha'la Herrold och Marisa Abela i "Industry". Pressbild.
Myha'la Herrold och Marisa Abela i "Industry". Pressbild.Foto: HBO Nordic

Det var mycket som förändrades tack vare metoo-rörelsen, inte minst tv- och filmvärldens sätt att tackla sex- och nakenscener.

– När det hände gick jag på scenskolan och jag kom ut till en förändrad värld, säger 24-åriga Myha'la Herrold, som har en rad rätt intima sex- och nakenscener i nya HBO-serien ”Industry”.

Annons

Men själv kände hon sig aldrig otrygg under inspelningen.

– Man sköter det verkligen oerhört bra. Jag kände mig hela tiden i säkra händer. Det finns ingen scen där vi tar av oss kläderna för att det ska vara kittlande, utan det är scener som för berättelsen framåt.

Slåss om anställningar

”Industry”, som Lena Dunham har varit med och producerat, utspelas i bankvärlden i London. Serien centreras kring en grupp unga aspiranter, som alla slåss om fasta anställningar på en stor bank. Vi möter dem och deras chefer på jobbet, men också på den fritid som inte minst handlar om sena nätter, droger och sex. Myha'la Herrold spelar Harper, den enda amerikanen i gänget. TT gör en Zoom-intervju med henne och motspelerskan Marisa Abela, som spelar Yasmin.

– Man försöker använda de här två kvinnornas sexualitet mot dem, men de vänder på det och använder sexualiteten som ett maktvapen och låter inte männen definiera dem genom det, säger Marisa Abela.

– Alla dessa teman som misogyni och sex och missbruk existerar även i bankvärlden, eftersom de finns i oss alla.

Visste inget om bankvärlden

De är båda nya som skådespelare och säger att de före inspelningen inte visste någonting om bankvärlden.

– Jag gjorde en massa research, så jag hoppas att det ser ut som om jag vet vad jag talar om. Men nu vet jag mer om hur personer i bankvärlden interagerar med varandra, säger Myha'la Herrold.

– Jag hade uppfattningen att alla i bankvärlden är äldre vita män. Och så är det nog fortfarande i toppen. Men samtidigt kommer fler och fler unga människor in över hela världen, och det är intressant att se hur intensiv relationen är mellan de nya och de gamla. Det är en maktkamp som pågår, och serien låter oss se detta ur ögonen på människor som än så länge befinner sig på botten.

Marisa Abelas första tanke när hon fick rollen var den stora bankkrisen.

– Jag tänkte på hur folk öst bonusar över varandra. Den rollfigur som jag spelar, det enda hon tänker på är pengar, det är det som driver henne. Men jag ser henne inte som ond, man kan inte tänka på den rollfigur man spelar som ond.

Annons

"Industry" har premiär på HBO Nordic den 10 november.

Fakta: Myha'la Herrold och Marisa Abela

Namn: Myha'la Herrold

Yrke: Skådespelare.

Ålder: 24 år.

Bor: I New York, USA.

Tidigare filmer och tv-serier: "Modern love".

Aktuell i: "Industry" på HBO Nordic.

Namn: Marisa Abela.

Yrke: Skådespelare.

Ålder: 23 år.

Bor: I England.

Tidigare filmer och tv-serier: "Man in box", "Cobra".

Aktuell i: "Industry" på HBO Nordic.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons