Annons

"Sesame Street"-veteran död

tv • Publicerad 5 december 2022
Bob McGrath, tillsammans med Kakmonstret, under utdelningen av utmärkelsen Lifetime Achievement Award på galan Daytime Emmy Awards 2009.
Bob McGrath, tillsammans med Kakmonstret, under utdelningen av utmärkelsen Lifetime Achievement Award på galan Daytime Emmy Awards 2009.Foto: AP/TT

Skådespelaren Bob McGrath, som under över 40 års tid medverkade i det klassiska amerikanska barnprogrammet "Sesame Street", har avlidit, skriver Variety.

McGrath dök första gången upp 1969 i ett pilotavsnitt av tv-serien, där han spelade musikläraren Bob Johnson, som han därefter fortsatte att spela under 47 säsonger. 2017 medverkade han för sista gången i den populära dockserien, vars syfte är att få barn att inspireras till att lära sig räkna och skriva.

Annons

"Det är inte bara otroligt att få arbeta med fantastiska människor, men att veta hur mycket "Sesame Street" har påverkat miljontals barn är det mest tillfredsställande man kan hoppas på. Att ha fått möjligheten att göra det här har varit otroligt," sade McGrath i en intervju med Television academy’s archive of American television 2004.

Bob McGrath blev 90 år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons