Annons

Separatistisk festival delar ut stipendium

Musik • Publicerad 10 mars 2021
Festivalens grundare Emma Knyckare vid Statement Festival 2018. Nu delar Statement ut ett stipendium för att stötta separatistisk kultur. Arkivbild.
Festivalens grundare Emma Knyckare vid Statement Festival 2018. Nu delar Statement ut ett stipendium för att stötta separatistisk kultur. Arkivbild.Foto: Frida Winter/TT

Den separatistiska festivalen Statement må vara inställd för andra året i rad på grund av pandemin. Men "patriarkatet får inte leva vidare i lugn och ro för det", skriver Statements initiativtagare, komikern Emma Knyckare, i ett pressmeddelande.

Föreningen Statement utlyser stipendiet "100kex", som uppgår till 100 000 kronor och som ska delas ut till en arrangör av kulturevenemang för kvinnor, icke-binära och transpersoner. Syftet är att det ska skapas trygga rum utan oro för sexuellt våld.

I juryn som ska utse mottagaren av stipendiet sitter bland andra Clara Henry, Cleo och Josefin Johanson.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons