Annons

Sebastian, 31, klar för finalveckan i ”Farmen”: ”Ingen idé att bromsa nu”

Efter drygt 50 dagar på Farmen är Sebastian Westerlund nu klar för årets finalvecka.
– Jag är en social spelare, har alltid varit mig själv och jobbat hårt, säger Kalmarbon om sina styrkor.
Tv • Publicerad 12 mars 2023 • Uppdaterad 13 mars 2023
Sebastian Westerlund tillsammans med Nebil Davidsson, som var veckans storbonde.
Sebastian Westerlund tillsammans med Nebil Davidsson, som var veckans storbonde.Foto: tv4

Efter förra veckans händelserika besök i Tinget, där tre deltagare fick lämna för att göra upp om en sista plats, gick Sebastian Westerlund och de andra Farmen-deltagarna in i en betydligt lugnare vecka.

– Jag kommer ihåg den här veckan som väldigt gemytlig, det hände mycket roliga saker. Auktionen inte minst, där jag köpte flera bra saker. Det var fantastiskt härligt att få ringa ett samtal hem och att få en tidning och läsa lite om vad som händer i verkligheten, säger Sebastian Westerlund.

Annons

Är du nöjd med dina köp?

– Ja, verkligen. Men det blev också väldigt påtagligt att snart är det över. Vi hade varit där i drygt 50 dagar och finalen närmade sig. Man märkte också på naturen att det började gå mot höst och att snart ska vi tillbaka till verkligheten igen.

Det roligaste den här veckan var kanske ändå att du bestämde dig för att rida?

– Ja, haha! Jag hade lovat en enda grej innan jag kom till Farmen, och det var att INTE rida på en häst. Jag är höjdrädd och rädd för hästar, så det går inte. Men jag lärde mig ta hand om hästen under sommaren, den var supersnäll och jag kände att nu måste jag rida, jag kan inte åka härifrån utan att göra det. Och det blev väldigt roligt. Det blev verkligen en upplevelse, men jag kan avslöja att det inte är en hobby jag har fastnat för, haha!

Sebastian Westerlund testade i veckans ”Farmen” att rida för första gången. ”Det var skönt att känna marken under fötterna igen efteråt”, säger han.
Sebastian Westerlund testade i veckans ”Farmen” att rida för första gången. ”Det var skönt att känna marken under fötterna igen efteråt”, säger han.Foto: TV4

Med sin närmaste vän Nebil Davidsson som storbonde fick Sebastian Westerlund möjlighet att slappna av lite, även om han poängterar att man ju aldrig vet hur någon tänker på Farmen.

– Vi hade en tajt relation, men samtidigt var vi varandras stora hot – framför allt i kunskap, men också i de andra grenarna. Så jag trodde inte att han ville ha ut mig, men man kan aldrig veta.

Vännen valde att dela med sig av hemlig information om att ingen skulle åka ut den här veckan utan bara förlora sina amuletter, vilket Sebastian Westerlund tyckte var skönt att veta om. Även om det blev lite sura miner från framför allt Sandra Öder, som ursprungligen ingick i NSS-pakten tillsammans med de två männen, höll han tyst..

Kampen i Tinget stod mellan Tora Brandström och just Sandra Öder. Ingen av dem visste dock om att de inte skulle behöva lämna, utan räknade med risken att snubbla på målsnöret.

– För mig var det mer bara någonting vi skulle igenom, men jag förstår ju att det var en helt annan situation för dem på tinggolvet, säger Sebastian Westerlund.

Tora Brandström förlorade och blev av med sina amuletter. Men hon fick följa med sina kompisar tillbaka till Farmen, där en stor överraskning väntade.

Annons

– Anna (Brolin, programledare) berättade att någon väntade på oss när vi kom tillbaka. Första tanken för de flesta var nog att det skulle vara nära och kära, men vi hann spekulera ganska mycket i vad det kunde vara. Vi hoppades på en riktigt trevlig överraskning, kanske en middag eller något.

Återvändande deltagaren Viktor Bergström hade mycket kritik att komma med.
Återvändande deltagaren Viktor Bergström hade mycket kritik att komma med.Foto: TV4

Istället väntade återvändande deltagaren Viktor Bergström på förstukvisten, med surmulen blick.

– Man förstod direkt att han inte tänkte krama oss, det var taggarna utåt. Och så körde han en liten show där han går hårt åt oss och anklagar oss för att vara falska och allt möjligt.

Hur kändes det?

– Det är ju aldrig roligt när någon står och kastar massa grejer i ansiktet på en, men jag kände att det inte var läge att besvara det. Jag visste ju inte heller vad han grundade det på, så jag tänkte att vi fick lugna ner det lite och se vad som händer sedan.

Nu väntar finalvecka för butiksägaren från Kalmar, som ursprungligen hade som mål att inte åka ut före sin födelsedag den 12 juli.

– Det klarade jag ju, det var typ tre veckor in. Veckorna gick och jag tyckte det var fantastiskt roligt. Jag kände att jag hade lite flyt och allt blev lite mer vardag. Helt plötsligt stod man där i finalveckan och då var det ingen idé att bromsa. Målet och drömmen var ju att hamna där, men jag hade aldrig trott det i början.

Vad tror du har gjort att du tagit dig så långt?

– Jag är en social spelare och har varit mig själv. Jag har hängt med ganska många och varit omtyckt. Ingen har stört sig speciellt mycket på mig, det har alltid funnits någon värre. Sedan har jag alltid jobbat hårt, vilket kanske inte alltid syns i tv så mycket som man önskar, men det är viktigt. Om man jobbar på är det ingen som stör sig på en och det är bra.

Då får vi se om det blir en vinnarintervju nästa vecka då?

Annons

– Haha, ja, det får vi se!

Fakta

Sebastian Westerlund

Ålder: 31 år.

Uppvuxen: I Nybro.

Bor: I Kalmar.

Gör: Äger och driver butiken Sakligheter i centrala Kalmar.

Mer om ”Farmen”:

Ida NorinderSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons