Annons

Scooby-Doo-Velma kommer ut som lesbisk

Efter årtionden av antydningar är det nu officiellt: mästerdetektiven Velma Dinkley i "Scooby-Doo" är lesbisk.
Film • Publicerad 5 oktober 2022
Mysterieälskarna Daphne, Fred, Velma, Shaggy och Scooby-Doo.
Mysterieälskarna Daphne, Fred, Velma, Shaggy och Scooby-Doo.Foto: Warner Bros.

Karaktären, iklädd turtleneck-polotröja, kort plisserad kjol och överdimensionerade glasögon, har länge setts som en gayikon och för fansen är det stort att hennes sexualitet äntligen blivit officiellt erkänd i den nya filmen "Trick or treat Scooby-Doo", skriver New York Times.

Tidigare "Scooby-Doo"-författare och producenter har vidhållit att Velma är lesbisk, men att filmbolagen hindrat dem från att skildra den sidan hos henne. Den nya filmen, som regisserats av Audie Harrison och som släpptes på tisdagen på flera digitala tjänster, lämnar dock inga tvivel om hennes sexualitet.

Annons

I en scen i "Trick or treat Scooby-Doo" får en rodnande Velma, med röst av Kate Micucci, syn på karaktären, Coco Diablo, en kostymdesigner och ledare för en kriminell organisation. Senare förnekar hon att Coco är hennes typ innan hon erkänner för sin kompis: "Jag är tokkär, Daphne. Vad gör jag? Vad säger jag?"

Den tecknade serien "Scooby-Doo" dök första gången upp i amerikansk tv på lördagsmorgnar 1969 och sedan dess gjorts i många olika versioner för tv, filmer och serietidningar.

Den följer en mysterieälskande grupp tonåringar som förutom Velma består av Daphne Blake, Fred Jones och Norville "Shaggy" Rogers samt en hund – den klumpige men charmige grand danoisen Scooby-Doo.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons