Annons

Scarlett Johansson anklagas för "pr-kampanj"

Film • Publicerad 7 augusti 2021
Scarlett Johansson har stämt Disney för kontraktsbrott. Arkivbild.
Scarlett Johansson har stämt Disney för kontraktsbrott. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Tvisten mellan Scarlett Johansson och Disney fortsätter. Nu beskriver Disneys advokat Daniel Petrocelli den stämning som "Black widow"-skådespelerskan har riktat mot filmbolaget som "en orkestrerad pr-kampanj". I en intervju med Variety säger han också att kontraktet är tydligt och att det är ett faktum som inte förändras av "offentlig press".

Det var i förra veckan som Scarlett Johansson stämde filmjätten för kontraktsbrott eftersom premiären av Marvel-filmen "Black widow" skedde samtidigt på bio och strömningstjänsten Disney +. Skådespelerskan menade att det inte ingick hennes kontrakt och att tilltaget därtill sänkte hennes gage, som delvis hade beräknats på intäkter från biobiljetter.

Annons

Disney svarade med att stämningen saknar grund.

Samtidigt har Scarlett Johansson fått stöd från flera håll, senast från branschorganisationen SAG-AFTRA:s ordförande Gabrielle Carteris som i ett uttalande skriver att kvinnor har drabbats av "ojämlik lön i årtionden" och att Disney "borde skämmas".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons