Annons

Sandstormar och tornador i "Battlefield 2042"

Tornador, robothundar och svävare. Svenska Dice gläntar på dörren till hur nästa "Battlefield" ser ut. I "Battlefield 2042" hoppar man över den berättelsedrivna ensamspelarkampanjen.
Spel • Publicerad 10 juni 2021
"Battlefield 2042" släpps i höst.
"Battlefield 2042" släpps i höst.Foto: Electronic Arts/TT

"Battlefield 2042" blir titeln på nästa spel i svenskutvecklade succéserien "Battlefield", som fyller 20 år nästa år.

Dice lämnar därmed 1900-talets världskrig, där de senaste två titlarna "Battlefield 1" från 2016 och "Battlefield V" från 2018 utspelat sig.

Inte lasrar

Annons

I en ny trailer passerar frostiga landskap, hisnande flygfärder och neonglänsande skyskrapor förbi och spelarna kommer att kunna ta sig fram genom att glidflyga, köra svävare och helikoptrar, eller ta hjälp av robothundar i striderna.

– "Battlefield 2042" utspelas i framtiden, men inte så mycket att det blir science-fiction, säger utvecklaren Nickole Li till sajten Inverse och fortsätter:

– Jag vill inte ha för många lasrar i mitt spel, men samtidigt vill jag ha ny teknik.

Dessutom kommer väderfenomen som sandstormar kunna påverka striderna dramatiskt, bland annat visas en tornado slita sönder en urban miljö i filmklippet.

En ny klass som kallas "specialist" införs också med anpassningsbara egenskaper och utrustning.

Det blir inget traditionellt berättelsedrivet spelläge, men en bakgrundshistoria kommer i stället att finnas gömd i kartorna och i bakgrundsberättelser.

Tre kontor samarbetar

Bakom utvecklingen står förutom Dice i Stockholm även EA:s Göteborgskontor liksom Dice i Los Angeles.

128 spelare ska kunna göra upp i matcher på pc, Xbox Series X/S och Playstation 5 i seriens hittills största slagfält när "Battlefield 2042" släpps den 22 oktober. Titeln kommer också till förra generationens konsoler Xbox One och Playstation 4, men där får man nöja sig med mindre kartor och 64 spelare per match.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons