Annons

"Sanditon" får klartecken för fler säsonger

Tv • Publicerad 8 maj 2021
Kostymdramat "Sanditon" får en fortsättning, trots allt. Pressbild.
Kostymdramat "Sanditon" får en fortsättning, trots allt. Pressbild.Foto: ITV

Det brittiska kostymdramat "Sanditon" får något överraskande klartecken för två nya säsonger. I slutet av 2019 gick tv-bolaget ITV ut och meddelade att serien på grund av för låga tittarsiffror inte skulle få en fortsättning – men nu har tv-bolaget ändrat sig, skriver BBC.

Anledningen till den plötsliga omsvängningen stavas delvis "Bridgerton"-effekten. Efter Netflixsuccén "Familjen Bridgerton" har tv-tittarna letat efter fler kostymdramer att följa. En kampanj startad av "Sanditons" mest hängivna fans och en lyckad lansering i USA ett år efter premiären i Storbritannien har troligen också bidragit till beslutet.

Annons

Det är ännu inte klart när de nya säsongerna börjar sändas, men de ska spelas in senare i år. Rose Williams återvänder i huvudrollen som Charlotte Heywood, medan Theo James, till fansens förtvivlan, har valt att tacka nej till att spela Charlottes älskade, Sidney Parker, i de kommande säsongerna.

"Även om jag njöt av att spela Sidney har jag alltid hållit fast vid att hans resa slutade som jag ville att den skulle göra", skriver han i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons